Rybí kuličky

8.2.2012
Potřebujeme:

1 kg ryby (kapr, tresčí filé), 1 vejce, 6 stroužků česneku, 6 rajčat, 2 papriky, 1 PL mouky, 1 PL hrubé soli, petrželku, 2 lžíce oleje, sůl, pepř mletý, sladkou papriku, oregano, majoránku, bazalku, tymián, šafrán

Jak na to:

Rybu důkladně očistíme, omyjeme a vykostíme. Kousky vykostěného masa položíme na síto a posypeme hrubozrnnou solí, necháme odstát 15 min, a potom maso umeleme.
Umletou rybu položíme do mísy, přidáme posekaný česnek, petrželku, koření, celé vejce, lžičku oleje a důkladně vymícháme.
Zformujeme kuličky ve velikosti ořechu. Pokud je masa příliš řídká, přisypeme trošku mouky. Do hrnce dáme PL oleje a nakrájená rajčata, které jsme spařily a oloupaly. Osolíme a dusíme na slabém ohni.
Šafrán dáme do sklenice s horkou vodou. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé proužky. Když se rajčata začnou vařit, přidáme papriku a hrnec přikryjeme. Vaříme na mírném ohni asi 10 min, pak vlijeme vodu se šafránem a necháme přejít varem.
Kuličky vložíme do omáčky, necháme sevřít, oheň zmírníme na minimum a vaříme ještě asi 15 min. Kulky podáváme v omáčce s rýží (pečivem).

Podobné recepty:

Kuličky ze štičího masa, Rybí krokety s bramborovou kaší, Rybí krokety se žampiony, Marinovaný celer s rybí majonézou, Kyselá garnátová polévka