Dušený králík

Potřebujeme:

1 vykuchaný a očištěný králík (asi 1,4 kg), 3 středně velké cibule, 8 středně velkých rajčat, 2 stroužky česneku, 1 dlouhou červenou feferonku, 4 lžíce oleje, sůl, bílý pepř, ¼ l bílého vína, 3 výhonky čerstvé šalvěje nebo 1 lžičku sušené

Jak na to:

Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Feferonku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké kroužky.
V hlubším pekáči rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme rajčata, cibuli, česnek a feferonku.
Podlijeme 1/8 l bílého vína a 1/8 l vody, přikryjeme pokličkou a necháme asi 1 hodinu dusit. Po 30 minutách dušení přilijeme zbývající víno a přidáme větvičky šalvěje.
Hotový pokrm ochutíme solí, pepřem a podáváme s bílým chlebem.

Podobné recepty:

Dušený králík s cizrnou, Dušený králík s nudlemi, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Pečený králík