Srnčí maso

8.2.2012
Potřebujeme:

600 g srnčího masa, sůl, pepř, jalovec, olej, muškátový ořech, hladkou mouku, kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), maso, karamel (z cukru a vody), vegetu, zakysanou šlehačku

Jak na to:

Maso nakrájíme na řízky, vyklepeme plochou stranou nože, osolíme a opepříme. Dáme do nádoby s jalovcem a bobkovým listem, zalijeme olejem a necháme 10 dní v chladu odležet.
Odleželé maso upečeme v troubě zhruba na trojce i s kořenovou zeleninou. Potom čisté maso přendáme na talíř.
Do vývaru dáme masovou kostku rozvařené v trošce vody, zalijeme karamelem, zeleninu zvlášť rozmixujeme, přidáme do vývaru, ochutíme vegetou, pepřem a trochou muškátového ořechu.
Zahustíme zakysanou smetanou, ve které rozmícháme trochu hladké mouky.

Podobné recepty:

Srnčí šašlíček, Srnčí paprikáš, Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí perkelt, Srnčí medailonky s drceným bramborou