Ptáček naruby

Potřebujeme:

Plátky masa - hovězí, z králičích hřbetů, z vepř. kýty nebo z kuř. prsíček, 2 vejce natvrdo, 2 sladkokyselé okurky, 10dkg slaniny, 2 nožičky diet. párků nebo kousek jiné uzeniny, 2 cibule, hořčice, hladká mouka, olej, masox, sůl, pepř, sojová omáčka

Jak na to:

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. 1 cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, plátky masa krátce opečeme, vyjmeme, vložíme masox, nasypeme hl.mouku. Vytvoříme tmavší jíšku, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do hrnce nasypeme pokrájená vejce, okurky, 2.cibuli, uzeninu a vložíme maso. Nakonec ještě trochu osolíme, opepříme, dáme sojovou omáčku. Vaříme-li v papiňáku, vaříme omáčku asi 20minut, v obyčejném hrnci 35-40minut. Po vypnutí přidáme do omáčky 1 lžíci hořčice a eventuálně ještě dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Podobné recepty:

Roštěná naruby, Řízky naruby, Kuřecí řízky naruby, Řízky naruby, Super rychlý jablečný dortík naruby