Zapékaná bramborová zelí

Potřebujeme:

0,5 kg brambor, 0,5 hlávkového zelí, 100 g uzené slaniny, 2 cibule, pepř, 1 lžičku octa, 1 lžičku cukru, sůl, 2 dcl kysané smetany

Jak na to:

Pokrájené zelí chvíli dusíme s kořením, octem, cukrem a solí.
Když změkne, tak ji odstavíme.
Na pekáč dáme vrstvu brambor pokrájených na kolečka (nemusí být oloupané). Na brambory navrstvíme zelí, posypeme škvařený, na kostičky pokrájenou slaninou, opět dáme vrstvu brambor a zelí.
Zalijeme smetanou a dáme na 40 minut zapéct do vyhřáté trouby.

Podobné recepty:

Maso v zeli, Sekaná ze zelí, Zapékaná bramborová kaše, Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí