Zapékaná fazolka

Potřebujeme:

0,5 kg čerstvé fazolky, 3 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 4 dcl mléka, 3 lžíce strouhaného sýra, 3 vejce, sůl

Jak na to:

Z fazolky odstraníme vlákna, omyjeme a uvaříme v osolené vodě.
Scedíme a necháme okapat.
Dáme ji do skleněné ohnivzdorné mísy s 1 lžičkou másla. Zahříváme na sporáku, aby se všechna voda s fazolky vypařila.
Z 2 lžic másla a mouky uděláme bledou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a vaříme dokud omáčka zhoustne a odděluje se od kastrolu.
Do částečně vychladlé omáčky přidáme 3 lžíce strouhaného sýra, postupně přimícháme žloutky a nakonec hustý sníh z 3 bílků.
Nalijeme na fazolky, pokapeme máslem, posypeme strouhaným sýrem a v troubě pečeme asi 30 minut.

Podobné recepty:

Kokosová fazolka, Fazolková mléčná polévka, Pečená fazole se sýrem na pečené bramboře, Perkelt z Fazolových lusků, Zapékaná bageta