Kedlubnová polévka

Potřebujeme:

1-2 kedlubny, 1 menší cibuli, 1 lžíce hladké mouky, 1 PL oleje, sůl, mletý kmín, mletý pepř a vegetu, 3 brambory
Vaječná kapání zavářka: 1 vejce, 2 PL mléka, 2 PL hrubé mouky, špetku soli

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a důkladně rozmícháme.
Přidáme nastrouhaný kedluben a případně i brambory. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme.

Vaječná kapání zavářka: Všechny suroviny spolu rozšleháme, aby vzniklo středně husté těstíčko. Těstíčko lijeme přes vidličku do uvařené, vařící polévky a povaříme 2 minutky.
Hotovou polévku dochutíme vegetou a petrželkou. Pokud použijeme mladé kedlubny, přidáme do polévky i nakrájené lístky.

Podobné recepty:

Kedlubnová polévka, Kedlubnová polívčička , Krémová kedlubnová polévka, Kedlubnová polévka s houbami, Kedlubnová polévka