Jablečný a makový koláč

10.2.2012
Potřebujeme:

1 kg jablek nebo dva 7 dcl sklenice kompotovaných jablek, 55 dkg moučkového cukru, 6 vajec, 2 dcl oleje, 2 dcl teplé vody, 30 dkg polohrubé mouky, 15 dkg mletého máku, 1/2 prášku do pečiva, 1 čokoládovou polevu

Jak na to:

Jablka podusíme s 10 dkg moučkového cukru, 6 žloutků utřeme s 30 dkg moučkového cukru. Postupně přimícháme olej a vodu, nakonec přidáváme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
Umletý mák smícháme s 1/3 těsta a 15 dkg práškového cukru. Potom vymažeme hluboký plech, na který dáme pečící papír, který také znovu pomastíme.
Na papír rozetřeme udušené jablka, pak rozetřeme makové těsto a na vrch dáme zbývající piškotové těsto. Pečeme asi 50 minut.
Po úplném vychladnutí vyklopíme koláč a polijeme čokoládou.

Podobné recepty:

Hrnkový makový koláč, Líný makový koláč, Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč