Sýrový nákyp

Potřebujeme:

400 g staršího bílého pečiva, 750 ml mléka, 180 g tvrdého sýra, 6 vajec, sůl, muškátový ořech, zelenou petrželku, tatarskou omáčku, tuk na vymazání formy

Jak na to:

Pečivo nakrájíme, zalijeme horkým mlékem a necháme 15 minut stát. Rozmícháme na kaši. Přimícháme žloutky, strouhaný sýr, osolíme, opepříme a promícháme.
Nakonec vmícháme sníh z bílků a nasekanou petrželku.
Dáme do vymaštěné zapékací misky nebo pekáčku a pečeme 30-40 minut v troubě vyhřáté na 180 ° C.
Podáváme s čerstvou zeleninou a tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Sýrový nákyp, Citrónový nákyp, Sýrový nákyp se šunkou, Nákyp z jablek a banánů, Rýžový nákyp