Filé

14.2.2012
Potřebujeme:

1 kg rybího filé (kostka), 1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, mletou červenou papriku, pepř, 3 feferonky, 3 bobkové listy, 6 bobulek nového koření, 6 hřebíčků, kečup, hladkou mouku, vegetu, olej

Jak na to:

Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do zlatová. Odstavíme ji, přisypeme k ní čajovou lžičku červené papriky a promícháme.
Přidáme rybí filé, nakrájené na zhruba dvoucentimetrové kostky a zalijeme horkou vodou.
Přidáme vegetu, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájené feferonky, pepř a zlehka promícháme. Spolu s přidanými bobkovými listy, hřebíčkem a novým kořením dusíme pod pokličkou 20 minut. Více nemícháme!
Pak vybereme bobkové listy, hřebíček a nové koření. Rybí filé zalijeme kečupem, ve kterém jsme rozkvedlali mouku. Opět promícháme a necháme sevřít.
Odstavíme z ohně a na 10 minut přikryjeme pokličkou. Podáváme s kari rýží.

Podobné recepty:

Filé na slanině, Plněné rybí filé, Filé s lučinou, Předkrm z rybího filé, Rybí filé se smetanou