Polévka z čerstvých fazolových lusků

Potřebujeme:

čerstvé fazolové stroužky, zakysanou smetanu, máslo, mouku, sůl, pepř, cukr, ocet čerstvou koprovou nať, zeleninový vývar

Jak na to:

Máslo rozpustíme, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, dokud mouka nezíská mírně zlatavou barvu. Odstavíme a postupně přiléváme vývar. Nepřestáváme míchat, aby nám nevznikly hrudky.
Opět postavíme na sporák, přimícháme očištěné a pokrájené fazolové lusky.
Polévku přivedeme do varu a vaříme, dokud lusky nezměknou. Dochutíme solí a mletým pepřem. Trošku vývaru odebereme a smícháme se zakysanou smetanou. Rozmíchanou směs pak vlijeme do polévky. Zabráníme tak tomu, aby se smetana v polévce srazila.
Polévku před podáváním dochutíme octem a trochou cukru, případně dozdobíme čerstvou koprovou natí.

Podobné recepty:

Salát z fazolových lusků s česnekovou zálivkou, Fazole s bílou koprovou omáčkou, Krůtí nudličky s fazolovými lusky, Sikulská polévka, Perkelt z Fazolových lusků