Sýrový dort

25.1.2012
Potřebujeme:

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 60 g moučkového cukru, 130 g másla jedno vejce
Náplň: 400 ml smetany ke šlehání, 750 g tvarohu, šest žloutků, šest bílků, 50 ml ovocné šťávy, 60 g hladké mouky, 30 g jemného kukuřičného škrobu, 350 g moučkového cukru
Na zdobení: čerstvé ovoce (jahody, kiwi, mango), 5 g dortového želé v prášku

Jak na to:

Změklé máslo utřeme s práškovým cukrem. Přidáme vejce, mouku a vypracujeme hladké těsto, které odložíme na 40 minut na chladné místo.
Dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou po celém obvodu.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném vále do tvaru kruhu a opatrně ho přeložíme do formy tak, abychom jím pokryli její dno i boky.
Navrstvíme náplň a dáme péct do vyhřáté trouby při teplotě 180 C na hodinu. Po upečení a vychladnutí vyjmeme dort z formy, obložíme ji nakrájenými kousky ovoce, které zalijeme připraveným Dort-želé.

Náplň: Smetanu na vyšleháme.
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Vyšlehanou smetanu mícháním spojíme s tvarohem, mixuje žloutky s cukrem.
Potom do této masy postupně přidáváme tuhý sníh z bílků, ovocnou šťávu, mouku, kukuřičný škrob.
Dobře smícháme.

Podobné recepty:

Sýrový dort, Sýrový dort, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort