Krůtí stehna na slanině

25.1.2012
Potřebujeme:

krůtí stehna, koření dle chuti např.. směs na krůtí maso, sůl, přerostlou slaninu, vodu

Jak na to:

Slaninu a cibuli nadrobno nakrájejte. Opražte slaninu a na ní osmažte cibuli do sklovitá. Očištěné krůtí stehna osolíme a okořeníme směsí koření.
Stehna na slanině osmahneme, pak podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme, dokud maso není měkké. Podle potřeby během dušení podléváme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho do pekáče i se šťávou a slaninou a dopečeme ho v troubě dozlatova.
V troubě podle potřeby podléváme výpekem. Pak už jen naservírujeme a podáváme.

Podobné recepty:

Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Zapékané krůtí stehno, Pečené krůtí stehna, Provensálská krůtí stehna