Ořechové sušenky

Potřebujeme:

5 bílků, 150 g moučkového cukru, 150 g hladké mouky speciál, 120 g různých druhů ořechů (doporučujeme smíchat 2 druhy 60 g lískových oříšků a 60 g mandlí nebo vlašských ořechů)

Jak na to:

Připravíme si sníh z 5 bílků, mouku a cukr prosejeme. Do sněhu vmícháme nejprve cukr, pak mouku a nakonec ořechy. Těsto vylijeme do vymazané formy a dáme do dobře vyhřáté trouby na 180 stupňů, na minimálně 3 / 4 hodiny. Při pečení se vrch trochu zvedne.
Po upečení ještě horké i s formou zabalíme do alobalu a necháme stát do druhého dne. Ořechy musí natáhnout vlhkost, aby se daly pak pěkně tence pokrájet.
Na druhý den po vyklopení nakrájíme na tenké plátky. Na závěr je rozložíme na plech a necháme sušit na 100 stupních, dokud sušenky neztvrdnou a nezrůžovějí.

Podobné recepty:

Rumovo-ořechové kuličky, Slané sušenky s rokfortovým krémem, Ořechové sušenky, Sýrový dort, Kiry dobrůtka