Fialové maso

Potřebujeme:

kuřecí prsa (může být i vepřové.karé), borůvkový kompot, arašídy, med, olej (sádlo), sůl

Jak na to:

Na sádle (oleji) necháme trošku zkaramelizovat med (1-2 PL). Zprudka v tom opečeme maso a dáme ho ven. Opečeme cibulku a vrátíme maso zpět. Osolíme a podusíme na vlastní šťávě.
Přidáme borůvkový kompot, můžeme i se šťávou. Pokud máme solené arašídy, před přidáním do masa je opláchneme od soli. Můžeme ještě dochutit sojovou omáčkou a worchestru. Prohřejeme a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Vepřová panenka v sezamové krustě s dijonské omáčkou a fialovými bramborami, Chobotnicový salát, Kuřecí maso na pórku, Vepřové na houbách, Vepřové maso