Bačkůrky

Potřebujeme:

Těsto: 8 žloutků, 1 máslo 250 g, 30 dkg hladké mouky speciál
Náplň: 8 bílků, 30 dkg moučkového cukru, 30 dkg mletých ořechů

Jak na to:

Těsto zpracujeme a děláme kuličky velikosti ořechu. Poklademe je vedle sebe do mikrotenového sáčku (nejlépe i s nějakým podnosem) a vložíme do chladničky (od večera do rána).
Z 8 bílků a 30 dkg moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme 30 dkg ořechů a zlehka promícháme. Kuličky postupně vybíráme z chladničky a rozválíme na pomoučněném vále na ovál. Do středu dáme s polévkovou lžící nádivku, těsto přeložíme, kraje stlačíme palcem, abychom získali pěkný tvar. Ještě dokrojíme sklenicí.
Poklademe na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě, ne velmi rychle. Po upečení obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Podobné recepty:

China bačkůrky