Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce

Potřebujeme:

vepřová kýta, olej, cibuli, stroužek česneku, sůl, mletý kmín, špetku mletého pepře, špetku mletého zázvoru, mouku na zaprášení, sterilovaný hrášek v konzervě, tavený sýr v střívka

Jak na to:

Na pánvi orestujeme cibuli a česnek, které jsme nakrájeli nadrobno. Vepřová kýta nakrájíme na malé kostičky a přidáme k orestovanou česneku a cibuli.
Chvíli opražíme, přidáme špetku mletého zázvoru, mletého kmínu, mletého černého koření, promícháme, zaprášíme moukou, ještě chvíli orestujeme a podlijeme vodou, osolíme.
Když to sevře, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme do měkka. Pak přidáme hrášek bez nálevu (příp. i s nálevem), sýr vytištěný z střívka a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme sevřít a dále již nevaříme.
Hodí se k tomu i rýže i těstoviny.

Podobné recepty:

Maso v sýrové omáčce, Kuře v sýrové omáčce, Vepřové maso s hráškem, Vepřové maso s hráškem, Vepřové závitky v křenové omáčce