Pampeliškový med (sirup)

Potřebujeme:

240 žlutých květů pampelišek, 1 l vody, 1 kg cukru, 1 pomeranč, 2 citrony

Jak na to:

Může se připravit i ve formě sirupu: 240 květů pampelišek dáme do 1 l vody (může být i trochu více) a necháme převařit. Pak v zakryté nádobě dáme do chladnější místnosti odstát na 24 hodin.
Druhý den přecedíme, přidáme 750 - 1000 g cukru a na mírném ohni povaříme asi 1 hodinu. Před ukončením vaření přidáme šťávu z jednoho pomeranče a dvou citronů.
Nevaříme celkem nahusto, neboť při chladnutí ještě zhoustne. Uložíme do sklenic případně držíme v chladničce. V zimě se sirup může dávat do čaje, nebo do vody. Používá se hlavně při nachlazení.

Podobné recepty:

Pampelíškový med, Pampeliškový med, Sirup od kašle, Pampeliškový med, Baklava