Kaštanový řez trochu jinak

12.11.2012
Potřebujeme:

Piškotové těsto: 6 vajec, 6 lžic krystalového cukru, 1 lžíci kakaa, 5 lžic polohrubé mouky, prášek do pečiva, 50 ml oleje
Kaštanový krém: 1 kaštanové pyré, solamyl 5-6 lžic, půl litru mléka, 2 lžíce cukru
Šlehačkový krém: 4 lžíce krystalového cukru, 300 ml mléka, 2 šlehačky v prášku
Čokoládová poleva: Varoval čokoládu, tuk, lžíci oleje

Jak na to:

Piškotové těsto: Zvláště vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme ostatní přísady. Nakonec opatrně přimícháme vyšlehaný sníh. Plech vymažeme a poprášíme moukou.
Dáme sevřít mléko, přidáme cukr a solamyl a necháme zhoustnout, a pak vychladnout. Do vychladlé tuhé směsi pomocí mixéru vmícháme kaštanové pyré a jeden celý tuk. Potom trochu rumu nebo koňaku a natřeme na piškot. Cukr upálíme na karamel a nalijeme do něj mléko, karamel ztvrdne, ale po chvíli se začne tát. Odstavíme a sem tam mícháme, aby se zcela rozpustil. Necháme vychladnout nejlépe v chladničce.
Do úplně studeného karamelového mléka vysypeme 2 šlehačky a vyšleháme. Natřeme na koláč. Na vrch můžeme ještě dát čokoládovou polevu.

Podobné recepty:

Kaštanový máslový krém, Kaštanový řez, Kaštanový nákyp s karamelem, Kaštanový likér, Kiwi řez