Huspenina

Potřebujeme:

6 ks vepřových nožiček, 1 vepřové koleno, 2 malé cibule, 5 stroužků česneku, bobkový list, pepř celý, sůl / vegetu, vodu, kořenovou zeleninu

Jak na to:

Všechny suroviny kromě zeleniny dáme do hrnce a zalijeme přiměřeným množstvím vody, postupně pomalu vaříme, cca 2,5 hodiny.
Zeleninu mezitím uvaříme zvlášť v osolené vodě. Po uvaření odebereme maso z kolena a naporcujeme na talíře. Naporcujeme i zeleninu.
Zalijeme precedent vývarem a počkáme do následujícího dne, aby ztuhla.
Na talíři dochutíme černým mletým pepřem, cibulí, mletou paprikou nebo octem. Podáváme s pečivem.

Podobné recepty:

Masopustní sulc, huspenina, Sedláčka sulc, huspenina, Huspenina - lák