Paella

Potřebujeme:

2-3 hrnky dlouhozrnné rýže, 4 kuřecí stehna, 2 lžíce olivového oleje, 1 velkou červenou papriku, 400 g mořských plodů, 1 lžíci petrželky, 1 lžičku kurkumy (nebo originál koření paella), 1 velkou cibuli, 2 stroužky česneku, 4 hrnky kuřecího vývaru (iz kostky), 1 hrnek mraženého hrášku, kus klobásy, sůl

Jak na to:

Rýži promyjeme a namočíme na 10 minut do studené vody. Stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na 1 lžíci olivového oleje, asi 2-3 minuty, dokud mírně nezhnědne a přendáme na papírový ubrousek.
Pánev nemyjeme, budeme na stejném oleji ještě připravovat zeleninu s příšerkami. Nakrájíme červenou papriku, nasekáme petrželku. Rozmrazíme a omyjeme mořské plody.
Na téže pánvi jako maso, osmahneme papriku, petržel a mořské plody, asi minutku. Cibuli nakrájíme na klíny (něco jako osminky, ale menší). Na druhé lžíci olivového oleje ji osmahneme do sklovitá, přidáme prolisovaný česnek, a pak už rychle (aby česnek neshořel) přidáme scezené rýži. Chvilku ji pražíme.
Přidáme kurkumu (nebo kdo má, koření paella). Zalijeme čtyřmi hrníčky kuřecího vývaru, ochutnáme a osolíme podle potřeby. Přivedu k varu - 1 x zamícháme, snížíme teplotu ohně, přikryjeme a dusíme cca 8-10 minut.
Na vrch rýže přidáme opečené kuřecí maso. Přikryjeme a dusíme dalších 10 minut.
Nakrájíme si klobásku a přichystáme hrnek mraženého hrášku (pokud máme hrášek v konzervě, přidáme ho až do hotového jídla, jinak by se rozvařit). Do hrnce přidáme na rýži s masem i udušené plody s paprikou, klobásku a hrášek. Přikryjeme a dusíme (stále na mírném plameni) dalších 10 minut.
Ozdobíme a dáme na talíř.

Podobné recepty:

Paella, Paella, Paella vegetariana, Zeleninová paella, Kuřecí paella