Koláče z kyselého mléka

Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 1 vajíčko, 3 dcl kyselého mléka (kefírové mléko), 1 / 2 lžičky soli, 1 lžičku sody

Jak na to:

Do mísy si připravíme mouku, kterou smícháme s jedlou sodou a solí. Přidáme vajíčko a kyselé mléko (pokud nemáme, nahradí ho i zakysaná smetana). Vypracujeme měkké těsto. Necháme odpočinout 1 / 2 hodiny.
Odstátá těsto rozdělíme na 5 bochánků. Vyválíme si ne příliš tenké kruhy. Pánev vymažeme olejem a smažíme z jedné a z druhé strany.
Na talíři je potíráme máslem, podáváme s vychlazeným kyselým mlékem.

Podobné recepty:

Jablkový závin z kyselého mléka, Ovocný koláč Adam, Kyselá fazolková polévka, Těsto na kynuté koláče, Koláč z kyselého mléka