Výborná pizza

23.1.2012
Potřebujeme:

1 kostku droždí, 1 lžíci kryst.cukru, 250 ml vlažné vody, špetku mouky, 500 g hladké / polohrubé mouky, 1 malou lžičku soli a 4-5 lžic oleje
Rajčatová omáčka: 1 větší hrnek kečupu, 2 lžíce koření na pizzu a 2 větší stroužky česneku, trošku oleje
Obloha: šunku, salám, tuňáka, cibulku

Jak na to:

Těsto: Z kostky droždí, lžíce kryst.cukru, 250 ml vlažné vody a špetku mouky uděláme kvásek. Necháme pár minut kynout a pak vmícháme do 500 g mouky (hladké / polohrubé). Přidáme 1 malou lžičku soli a 4-5 lžic oleje. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout asi půl hodiny.

Rajčatová omáčka: 1 větší hrnek naplníme kečupem, přidáme 2 lžíce koření na pizzu a 2 větší stroužky česneku. Doplníme trošku oleje.

Obloha: Na půl pizzy dáme šunku a pár koleček salámu a na druhou polovinu tuňáka z konzervy bez šťávy) 1 konzerva na půl pizzy) a posypeme menší nakrájenou cibulkou na kostky.
Těsto dáme na řádně vymaštěný plech, roztáhneme aby bylo všude po plechu rovnoměrně. Potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme šunkou a tuňákem. Na vrch nastrouháme uzený sýr ve velkém množství. Pečeme při asi 180 stupních, 20-30 minut.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb