Hhop Suey

Potřebujeme:

1 balení kuřecích prsou nakrájené na nudličky, 1 větší cibuli nebo pórek, mrkev nakrájenou na tenké kroužky, hrášek, houby shitake nebo Jidášovo ucho (popřípadě mohou být i žampiony), čínské zelí nakrájené nadrobno, 1 čerstvé chilli nakrájené nadrobno, 1 lžíci medu , trochu octa, sójovou omáčku, vegetu, pepř, olej, solamyl

Jak na to:

Na woku na malém množství oleje osmažíme cibulku do sklovitá a přidáme lžíci medu. Když med troška sevře, přidáme nakrájené kuřecí prsa a dobře je opečeme, aby získali bílou barvu.
Ochutíme pepřem, malým množstvím vegety a sójovou omáčkou podle chuti. Přidáme houby (pokud jsou sušené třeba je předtím namočit na cca 20 min do teplé vody), pak přidáme nakrájenou mrkev a hrášek.
Celé dobře promícháme a přidáme nakrájené chilli také podle chuti. Nakonec přidáme čínské zelí, ochutíme octem cca menší lžičku. Na závěr přidáme solamyl a dobře zamícháme. Necháme 1-2 min dovařit.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Kuřecí chop-Suey (šopsú)