Ovocný moučník

Potřebujeme:

750 g sušeného a kandovaného ovoce (rozinky, datle, fíky, sušené mandarinky, kandovanou pomerančovou kůru ,..), 100 g strouhaných mandlí, 100 g kokosové moučky, 50 g nahrubo sekaných vlašských ořechů, 180 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva , 1 / 8 másla (Hery), 150 g cukru moučka, 4 vejce, strouhanou kůru z 1 citronu a 1 pomeranče, rum

Jak na to:

Ovoce nakrájíme nadrobno, přidáme strouhané mandle, kokosovou moučku a nasekané ořechy. Vše přelijeme rumem a necháme přes nos prosáknout.
Druhý den vyšleháme změklé máslo s cukrem, postupně zašleháme vejce, vmícháme mouku s práškem do pečiva, okapanou ovocnou směsí a strouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Vše důkladně promícháme.
Dortovou nebo Chlebíčkovou formu vyložíme papírem na pečení, zda alobalem a potřeme olejem. Do formy vlijeme těsto, urovnáme ho a pečeme zvolna při 140 ° C asi dvě hodiny.
Upečený moučník necháme vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme, odstraníme papír a celý moučník pokapeme rumem. Zabalený v alobalu vydrží i několik týdnů.

Podobné recepty:

Ovocný moučník, Ovocný koláč s piškoty, Ovocný salát, Ovocný salát s jogurtem, Ovocný salát s likérem