Bábovka z vaječného likéru

20.3.2012
Potřebujeme:

4 větší vejce, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 400 g polohrubé mouky, 1 sklenice vaječného likéru, 1 sklenice oleje, 1 prášek do pečiva, rozinky (nemusí být), 100 g ořechů nebo mandlí (nemusí být)

Jak na to:

Celé vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Potom přidáme pohár (250 ml) vaječného likéru a střídavě přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Nakonec přimícháme ořechy a příp. i rozinky dopředu namočené do horké vody.
Těsto vylijeme do vymazané a moukou nebo strouhankou, zda kokosem vysypané formy a pečeme asi hodinu při 180 C. Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem a můžeme ozdobit ovocem. Jednotlivé řezy můžeme ozdobit šlehačkou, kterou ještě přelijeme vaječným likérem.

Podobné recepty:

Káva s vaječným likérem, Káva s vaječným likérem, Jemná káva, Koktejl, Holandská káva