Texaské ragú

Potřebujeme:

400 g větší fazole, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 400 g mletého hovězího masa, 4 rajčata nebo 4-5 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, 1-2 špičaté feferonky, mletou červenou papriku, 1 dcl červeného vína

Jak na to:

Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a osolíme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém oleji a přidáme červenou papriku.
Pomleté ​​maso přidáme k zpěněné cibulce. Opepříme, přidáme feferonky nasekané nadrobno a rajčata nebo protlak. Vše spolu promícháme a dusíme doměkka.
Když maso změkne, přidáme scezené měkkou fazole, podlijeme červeným vínem a vaříme ještě několik minut. Podáváme s chlebem a sklenkou červeného vína.

Podobné recepty:

Texaské frikadely, Indické ragú v rýžovém věnci, Vepřové ragú s bramborami, Ragú z králíka, Kuřecí řízky se zeleninovým ragú