Lotrinksý sýrový guiche

7.3.2012
Potřebujeme:

Těsto: ¼ kostky droždí, 200 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 125 g tvarohu, 125 g másla, 1 vajíčko, 1 lžíci cukru a soli
Náplň: 200 g anglické slaniny, 200 g sýra Eidam, 100 ml smetany na šlehání, 2 vajíčka, 100 g červené cibule, mletou papriku, mleté ​​barevné koření, kmín, sůl, čerstvý tymián

Jak na to:

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Prosejeme mouku, osolíme a vlijeme vajíčko s rozpuštěným máslem. Přilijeme kvásek a tvaroh a vymícháme na polotuhé těsto, které necháme vykynout asi 20min.
Kruhovou koláčovou formu vymažeme máslem a troubu rozehřejeme na 180C.
Těsto rozválíme na placku, upravíme velikost podle formy. Poklademe na něj směs slaniny, sýra, cibule, koření a necháme nakynout asi 20 min.
Potom zalijeme koláč vajíčkem se smetanou. Ze zbytku těsta vytvarujeme na povrchu koláče ozdobnou mřížku a koláč pečeme v troubě asi půl hodiny až dozlatova.

Podobné recepty:

Mletý sýrový řízek, Žloutkové kolečka, Babičky sýrový salátek, Kukuřičný - sýrový salát, Sýrový salát