Lasagne

Potřebujeme:

250 g mletého masa, loupaná rajčata v konzervě, hrst mraženého hrášku, cibuli, česnek, olej, pepř, sůl, sladkou červenou papriku, plátky sýra 4-6 ks (případně 200 g strouhaného sýra), 100 g másla, 2 PL lžíce hladké mouky, 200 ml mléka

Jak na to:

Lasagne předvaříme ve vroucí vodě (cca 7 min.). Na oleji osmažíme do zlatová cibulku, přidáme mleté ​​maso, opečeme do "bílá", přidáme sůl, pepř, ml.červenou papriku, podlijeme a vaříme.
Když se voda odpaří a maso je měkké, přidáme mražený hrášek a rozmixované loupaná rajčata. Vaříme ještě asi 5min, dokud nevznikne chutná masa. Máslo rozpustíme, přidáme mouku a pomalu zalijeme mlékem. Uděláme bešamelovou omáčku.
Plátky lasagne poklademe do zapékací misky, pak vrstvíme masovou směs, bešamel, plátky sýra, opět další vrstva, ukončíme plátky těstovin a opět zalijeme bešamelem.
Necháme péct 20-30 min, při 200 C.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne, Lasagne Frankie