Koložvárské zelí pro labužníky

Potřebujeme:

4 l zavařovaného kysaného zelí, 3/4 kg rýže, asi 6 větších klobás, sladkou smetanu, cibuli, sádlo, sůl, vegetu, cukr, ocet

Jak na to:

Do hrnce dáme trochu oleje, příp. můžeme přidat cibulku nakrájenou na kostičky a podusíme. Přidáme asi 3 PL krystalového cukru a rozpustíme na karamel. Na to dáme scezené zelí, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Dusíme asi 1/2 hod, v případě potřeby přidáme ještě trochu vody a dochutíme cukrem, příp. octem.
Rýži uvaříme běžným způsobem. Podusíme cibulku, pak přidáme omytou a probranou rýži a chvíli podusíme. Zalijeme vodou do výšky asi 1,5 cm nad rýží. Osolíme, ovegetíme a během dušení několikrát promícháme.
Mezitím si klobásky nakrájíme na kolečka. Nachystáme velký plech, který jen jemně vymažeme. Polovinu uvařené rýže dáme na plech, na ni naskládáme pulku nakrájených klobás, a potom polovinu podušené zelí (bez vody, ta by měla být odpaření). Postup opakujeme (rýže, klobása, zelí).
Nakonec celé polijeme šlehačkou a dáme zapéct.

Podobné recepty:

Koložvárské zelí s masem, Koložvárské zelí, Koložvárské zelí, Koložvarské zelí, Pálivé paprikové halušky