Řízky s ořechovou krustou

23.2.2012
Potřebujeme:

4 porce
8 jeleních řízků po 80 g, 2 rozdrcené zrníčka jalovce, 2 PL másla, 5 PL brandy, 250 ml vývaru, 10 velkých modrých bobulí hroznů (přepůlených na poloviny bez jadérek), bylinky na ozdobení, sůl, pepř
Krusta: 30 g vlašských ořechů, 30 g pistáciových ořechů, 100 g suchého bílého chleba bez kůrky, 50 g změklého másla, 1 žloutek, 50 g míchaných bylin (petržel, rozmarýn, tymián), sůl, pepř

Jak na to:

Ořechy nasekáme nahrubo a nasucho opečeme na pánvi. Nastrouhaný chléb smícháme s nasekanými bylinkami, se změklým máslem a žloutkem. Osolíme, opepříme a dáme do chladu.
Maso omyjeme, osušíme, okořeníme, osolíme a posypeme jalovcem. Na horkém másle prudce opečeme ze všech stran. Vybereme a navrch každého kousku dáme bylinkově-ořechovou směs.
Výpek po mase zalijeme brandy, vývarem a necháme zredukovat. Do omáčky přidáme hrozny, osolíme a opepříme.
Jelení medailonky zapečeme do zlatohnědá na grilu. Na talíři servírujeme po dva kousky masa, které přelijeme hroznovou omáčkou a posypeme nasekanými bylinkami. Podáváme s knedlíčky z bramborového těsta.

Podobné recepty:

Harmonické kuřecí řízky, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Makarony s ořechovou omáčkou, Řízky z králíka, Opilé maso