Francouzské brambory

Potřebujeme:

4 osoby
800 g brambor uvařených ve slupce, 150 g šunkového salámu, 2 nožičky klobásy, 3 vejce uvařená natvrdo, 1 cibuli, libovolnou zeleninu (vařenou nebo z konzervy - brokolice, květák, mrkev, žampiony, ..), 1 kelímek zakysané smetany, 50 ml mléka, 2 vejce, strouhanku podle potřeby, sůl, pepř, muškátový oříšek, podle chuti strouhaný sýr, tuk na vymazání a strouhanku na vysypání formy

Jak na to:

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané uvařené vejce natvrdo a klobásu také nakrájíme na kolečka. Cibuli a šunkový salám nasekáme nadrobno a promícháme s nakrájenou zeleninou.
Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe vrstvu brambor, posypeme částí zeleniny s cibulí a se šunkou a rozložíme kolečka klobásy. Dále pokračujeme vrstvou vajec a podle chuti přidáme i trochu strouhaného sýru, soli a pepře.
Postupně vrstvíme všechny suroviny, přičemž poslední vrstvu tvoří kolečka brambor. Zakysanou smetanu rozšleháme s mlékem, vejci, kořením, solí a špetkou muškátového oříšku.
Směs zahustíme trochou strouhanky, nalijeme na připravené brambory a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory