Jablečno-skořicové muffiny

25.8.2012
Potřebujeme:

Suché suroviny: 1,5 hrnku hrubé mouky, 1,5 lžičky prášku do pečiva, 1,5 lžičky skořice, 3/4 hrnku krystalového cukru, 1 vanilkový cukr
Mokré suroviny: 1/3 hrnku másla, 1 vejce, půl hrnku mléka, 1 hrnek nastrouhaných jablek (cca 2 středně velká jablka)
Ostatní: rozinky

Jak na to:

Smícháme suché suroviny: Hrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a skořici.
Pak postupně přidáváme mokré suroviny: vejce, rozpuštěné máslo a mléko. Vymícháme na hladké těsto.
Na jemném struhadle nastrouháme 2 jablka a vmícháme do těsta. Nakonec přimícháme rozinky. Těsto plníme do děr v plechu na muffiny. Těsto má být tak 1 cm pod okraj díry.
Pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 190 stupňů. Podáváme s džemem, mlékem, zmrzlinou, šlehačkou, čokoládou, ..

Podobné recepty:

Mrkvovo-jablečno-citrónové muffiny, Banánové muffiny, Jablečno-skořicové mafiny, Jablečno-banánové muffiny, Muffiny s rybízem