Gaskónske šišky

Potřebujeme:

½ kostky droždí, 400 g hrubé mouky, 50 g kryst.cukru, 250 ml mléka, 20 g másla, 2 žloutky, 1 vajíčko, 1 lžičku rumu, 40 g rozinek, sůl, citronovou kůru, olej na smažení, vanil.cukr

Jak na to:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme sůl, citronovou kůru, vajíčko a žloutku, rozehřáté máslo a rum. Vlijeme kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Vmícháme spařené rozinky a přikryté necháme vykynout asi půl hodiny.
Do vyšší vrstvy rozpáleného tuku vkládáme pomocí lžíce kousky těsta a přikryjeme pokličkou. Otočíme a necháme dosmažit dozlatova. Vyjmeme je z tuku, necháme okapat na papírovém ubrousku a obalíme ve vanil.cukre.

Podobné recepty:

Jablkové šišky, Tvarohové šišky s brynzou, Šišky se smaženici, Šišky s rozinkami, Šišky s rozinkami