Francouzské kostky

23.2.2012
Potřebujeme:

6 vajec, 6 lžíci kryst.cukru, 1 lžíce kakaa, 5 lžic polohr.mouky, 1/2 kypř.prášku, 50 ml oleje
Náplň: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa, 7 bílků

Jak na to:

Bílky vyšleháme s cukrem, přidáme olej a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Náplň: Ve vodě uvaříme Zlaté klasy, van.cukrem. Do horké kaše zapracujeme sníh z bílků, do poloviny vmícháme kakao. Na těsto natřeme nejprve světlou, pak tmavou náplň, opatrně aby se nespojily a nakonec karamelový krém.

Karamelový krém: Cukr upálíme, zalijeme mlékem, rozvaříme a do vychladlého přidáme dvě šlehačky v prášku a vyšleháme.
Zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Francouzské škvarky, Štýrská dýňová polévka, Francouzské vepřové na žampiónech, Francouzské brambory, Tagliatelle s kozím masem