Fazolová polévka

Potřebujeme:

konzervu tmavé sterilizované fazole, brambory, kousek bůčku nebo prorostlé slaniny, rajčatový protlak malou konzervu, kostku zeleninového bujónu, petrželku, sůl, pepř a kmín podle chuti

Jak na to:

Do hrnce dejte vodu a uvařte v ní kostku bujónu. Když začne vřít přidejte scezené sterilizované fazole. Nechte opět trošku přejít varem.
Část vody s fazolemi odeberte, rozmixujte a pak vraťte zpět do hrnce. Tím se polévka zahustí. Potom přidejte protlak, můžete celý, ale stačí i méně (záleží na velikosti hrnce).
V malém kastrůlku osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu nebo bůček (pokud přidáte bůček, třeba trošku podlít olejem, při slanině netřeba).
Opražené slaninu nebo bůček dejte do hrnce s polévkou. Přidejte petrželku nakrájenou na drobno, brambory nakrájené na malé kostičky a vařte dokud brambory nezměknou. Pak už jen dochuťte pepřem a solí.
Podávejte s chlebem nebo samotnou.

Podobné recepty:

Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka, Fazolová polévka s bramborem