Srnčí na koření

26.1.2012
Potřebujeme:

6 porcí
500 g srnčího masa, 200 g vepřového bůčku, 500 ml červeného vína, 1 bobkový list, 3 hřebíčky, 1 lžička mletého pepře, 1 feferonku, 1 lžička sušeného tymiánu, 100 g uzené slaniny bez kůže, 250 g cibule, 2 lžíce hladké mouky, 5 PL zakysané smetany, sůl

Jak na to:

Srnčí a bůček očistíme, pokrájíme na kostky a zalijeme vínem. Přidáme hřebíček, bobkový list, tymián, pepř, sůl, feferonku a dáme vařit.
Když víno sevře, oheň ztišit a vaříme ještě asi jednu hodinu. Potom maso vyjmeme a vývar přecedíme.
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme. Zaprášíme moukou, zalijeme precedent vývarem, přidáme smetanu a povaříme. Přimícháme maso. Můžeme podávat s makaróny politý máslem a s brusinkovým kompotem.

Podobné recepty:

Srnčí medailonky s drceným bramborou, Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí paprikáš, Srnčí guláš, Srnčí šašlíček