Lečo

Potřebujeme:

trochu oleje na pánev, jednu velkou cibuli nebo více malých, jednu rajče, kostku cukru, 3-4 kolečka klobásky, 3-4 papriky

Jak na to:

Hodně cibuli restujte do sklovitá. Mezitím si rajče nakrájejte na kostky a klobásku na pár tenkých koleček. Papriku na proužky. Na cibulku dejte rajče s kostkou cukru a klobásku a trochu osmahneme. Přidejte i papriku a pořádně promíchejte.
Položte na pánev pokličku a duste lečo na nižší teplotě, nezapomeňte ho občas promíchat. Zhruba po 20-ti minutách už zelenina změkne, sundejte víčko a ještě trochu duste bez něj, aby se odpařily všechny přebytečné tekutiny.
Osolte ho až na talíři, podáváme s čerstvým pečivem.

Podobné recepty:

Lečo, Srbske brambory, Zapékané špagety, Cikánské halušky, Americké řízky