Námořnické řízky

Potřebujeme:

500 g kuřecích prsou, cibuli, rajčatový protlak, sůl, pepř, nové koření celé, bobkový list, vegetu, vajíčko, hladkou mouku, strouhanku, olej

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, příp. vyklepeme, osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Vajíčko rozšleháme. Maso nejprve obalíme ve strouhance, pak obalíme vajíčkem a dáme zpět do strouhanky.
Smažíme na rozpáleném oleji, a pak odložíme do misky. Na troše oleje osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, přidáme bobkový list a nové koření. Povaříme, příp. zahustíme moukou. Přidáme řízky, prohřejeme spolu, aby se všechny chutě spojily.
Na závěr posypeme petrželkou. Podáváme s přílohou podle chuti.

Podobné recepty:

Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, ŘÍzky v jogurtu