Středomořské rizoto

Potřebujeme:

1/2 hlávky zelí (kapusty), 2 papriky, 4-5 rajčat (můžeme nahradit rajčaty z konzervy), 1-2 konzervy tuňáka kousky ve vlastní šťávě (oleji), petrželku, kari koření, sůl, celozrnnou (parboiled) rýži

Jak na to:

Zelí a papriky pokrájíme na proužky a zprudka osmahneme ve větším hrnci s přidáním soli. Když se nám zelenina opražila podlijeme ji trochou vody (cca 1,5 dcl) a přidáme nakrájená rajčata. Přikryjeme a chvíli podusíme. Zelenina nemusí být zcela měkká.
Mezitím jsme si uvařili rýži, kterou dochutíme kari kořením a solí. Tuto i s nadrobno pokrájenou natí a scezeným tuňákem přidáme k zelenině a promícháme.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto, Zeleninové rizoto