Gnocchi s omáčkou

Potřebujeme:

4 porce
500 g slupce uvařených brambor, sůl, 75 až 100 g hladké mouky + 2 lžičky na zaprášení, 1 vejce, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 lžíce másla, 1 cibuli, 125 g míchaných hub, 200 ml mléka, 50 ml smetany na šlehání, řeřichu na ozdobení, mouka na posypání desky

Jak na to:

Uvařené, ještě teplé brambory oloupeme, rozmačkáme do mísy a necháme pouze mírně vychladnout. Přimícháme mouku a vejce, ochutíme solí, mletým pepřem, muškátovým oříškem a vypracujeme hladké těsto.
Z těsta vyválíme na pomoučněném vále 2 cm škubánky, které nakrájíme na menší kousky. Ty zformujeme na oválné knedlíky. Hroty vidličky zlehka přitlačíme na každou kousek.
Gnocchi vaříme v horké osolené vodě při střední teplotě 8 až 10 min. Když vyplavou na povrch, děrovanou naběračkou je vybíral a necháme na sítku okapat.
Cibuli oloupeme, na jemno nasekáme a zpěníme na másle. Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cibuli. Zaprášíme moukou, krátce opečeme a zalijeme mlékem smíchaným se smetanou.
Omáčku necháme za stálého míchání sevřít. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Gnocchi rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a můžeme ozdobit řeřichou.

Podobné recepty:

Gnocchi s hovězím ragú, Gnocchi se žampiony, Špenátové gnocchi, Vášnivé Ggnocchi, Pravé italské gnocchi (bramborové)