Džem z černého bezu

Potřebujeme:

6 až 7 sklenic po 300ml
1,5 kg plodů černého bezu, šťávu z 1 citronu, 500 g želírovacího cukru 3:1

Jak na to:

Plody bezu omyjeme, osušíme a zbavíme stonků. Bázi smícháme ve větším hrnci s citrónovou šťávou a se želírovacím cukrem. Plody rozmačkáme a přivedeme do varu. Necháme 4 min vřít za stálého míchání.
Vařečkou kápneme trochu džemu na malý talíř a vyzkoušíme jako želíruje. Když džem tuhne, můžeme ho ihned plnit do umytých a suchých sklenic, které dobře uzavřeme a na 10 min otočíme dnem vzhůru. Potom je opět otočíme a necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Sirup z květů černého bezu, Sirup z černého bezu, Sirup z černého bezu, Likér z černého bezu, Braškova přírodní šťáva z květu černého bezu