Džem z jablek a hrušek

Potřebujeme:

6 až 7 sklenic po 250 ml
500 g kyselých jablek, 500 g hrušek, 2 limety nebo citrony, 1 kg želírovacího cukru, 3 větvičky estragonu

Jak na to:

Jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, zbavíme jadérek a nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme šťávu z jedné limety a cukr. Necháme na chladném místě ve šťávě odstát přes noc.
Z druhé limety ostruha kůru a vymačkáme šťávu. Lístky estragonu nahrubo pokrájíme. Vše přidáme k jablkům a hruškám a přivedeme do varu. Vaříme za stálého míchání 4 min.
Naplníme do připravených sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Rychlý jablečník, Hrušková povidla, Hruškově-jablečný koláč, Jablka v županu, Hruškově-jablečný koláč