Paprikáš s haluškami

Potřebujeme:

6 porci
1 kg brambor, 2 klobásy, 1 cibuli, mletou červenou papriku, vegetu, sůl, olej,
Halušky: 2 vejce, 150 g hrubé mouky, mléko podle potřeby, špetku soli

Jak na to:

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji v hrnci. Přidáme kolečka klobásy a osmahneme.
Ke směsi přisypeme podle chuti mletou papriku, vegetu a sůl. Přidáme na kolečka nakrájené očištěné brambory, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Z hrubé mouky, vajec, ze špetky soli a z mléka připravíme polotuhé těstíčko, které protlačíme přes sítko na halušky do vařící vody. Noky vaříme, dokud nevyplavou na povrch, scedíme, přelijeme studenou vodou a podáváme k paprikáše.

Podobné recepty:

Srnčí paprikáš, Slaný závin, Kuřecí paprikáš s houbami, Hlívový paprikáš, Kominický paprikáš