Krémová polévka

Potřebujeme:

4 porce
5 brambor, 1 PL másla, 250 ml mléka, 2 žloutky, sůl, petrželku, 1 konzervu žampionů

Jak na to:

Očištěné brambory nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a vývar odložíme.
Brambory rozmačkáme na kaši, přidáme máslo, 150 ml vlažného mléka, bramborový vývar a polévku zahřejeme na bod varu.
Polévku odstavíme z ohně, přilijeme 100 ml mléka s dvěma rozšlehanými žloutky a promícháme. Nakonec přidáme scezené a nakrájené žampiony z konzervy a posekanou petrželovou nať.

Podobné recepty:

Dětská krémová zeleninová polévka, Krémová polévka z aljašského lososa s chlebovými krutony, Krémová celerová polévka, Krémová bramborová polévka, Celerová krémová polévka