Kynutý koláč

Potřebujeme:

300 g brambor, 300 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 1 kostku droždí, 2 vejce, 5 stroužků česneku, 1 PL sušeného majoránky, ½ lžičky soli, pepř, 200 g uzeného masa nebo šunky, 50 g slaniny, tuk na vymazání pekáče

Jak na to:

Do mísy prosejeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli, pepř, prolisovaný česnek, majoránka a na jemno nastrouhané syrové brambory. Zalijeme je vlažným mlékem rozšlehaným s vejci, dobře promícháme a necháme nakynout.
Postupně vmícháme na kostičky nakrájené maso a těsto rovnoměrně nalijeme na vymazaný pekáč. Povrch uhladíme, posypeme nadrobno nakrájenou slaninou a při teplotě 180 C upečeme dozlatova.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Skoro kynutý rychlý koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Jablečný koláč kynutý, Kynutý koláč