Salát s novými bramborami a tuňákem

Potřebujeme:

4 porce
600 g nových brambor, sůl, pepř, 1 červenou cibuli, 4 lžíce citronové šťávy, 250 g sterilované kukuřice, 2 mladé cibulky, 1 zelenou papriku, 1 červenou feferonku, 200 g celého tuňáka v olivovém oleji, 8 černých oliv

Jak na to:

Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Osolíme je a opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a pokapeme citrónovou šťávou. Kukuřici scedíme a necháme na sítku okapat.
Mladé cibulky nakrájíme na kolečka, z papriky odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na kostky. Feferonku nakrájíme nadrobno a spolu s připravenou zeleninou přidáme k bramborám.
Tuňáka vmícháme do salátu a přidáme kolečka oliv. Salát necháme odležet a podáváme vychlazený.

Podobné recepty:

Zeleninový salát s tuňakem, Těstoviny s tuňákem, Těstovinový salát s tuňákem, Plameňáci, Kuřecí stehna s mrkví