Švestkový závin

13.3.2012
Potřebujeme:

4 porce
1 kg brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, 120 g krupice, sůl
Náplň: 150 g hustého švestkových povidel, 30 g strouhanky, 100 g mletého máku, 50 g moučkového cukru

Jak na to:

Brambory uvaříme ve slupce den předem. Pak je oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce. Vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na pomoučněném vále. Povidla rozmícháme a rovnoměrně rozetřeme na těsto. Posypeme strouhankou, aby se povidla během vaření úplně neroztekla. Natřené těsto svineme, zabalíme do čisté vlhké utěrky a oba konce pevně svážeme. Závin vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou tak, aby se nepřipekl o dno a uvaříme. Uvařený závin rozbalíme, nakrájíme a posypeme cukrem a mákem.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem, Švestkový koláč s jogurtem