Rýžový nákyp

Potřebujeme:

kulatozrnnou rýži cca 250 g, meruňkový džem, vypeckované třešně nebo višně, mléko, skořici, kousek másla

Jak na to:

V 1,5 l mléka uvaříme rýži do měkka, aby se rýže nepřipálila uvaříme ji nejdříve ve sladké vodě do měkka, pak scedíme a dáme do sladkého mléka rozvařit.
Polovinu z takto uvařené rýže dáme na pekáč, lžičkou děláme malé kopečky z meruňkového džemu. Mezi kopečky poklademe ovoce a posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem. Na vrch dáme zbylou rýži a do každého rohu trochu másla. Potom dáme na 20-35 min do vyhřáté trouby na 180 C, dokud bude povrch zlato-hnědý a křupavý.

Podobné recepty:

Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp s meruňkami, Mramorový rýžový nákyp