Bramborová baba s kysaným zelím

Potřebujeme:

brambory, majoránku, sůl, cibuli, česnek, sladkou smetanu, kysanou smetanu, 3 vejce, polohrubou mouku na zahuštění

Jak na to:

Brambory očistíme a nastrouháme. Potom z nich vytlačte přebytečnou šťávu. Brambory pořádně osolte, přidejte mletý černý pepř a hodně majoránky. Potom přidejte nakrájenou cibuli a utřený česnek.
Do brambor dejte trochu sladké smetany, zakysanou smetanu a několik lžic mouky na zahuštění. Směs pořádně promíchejte a dejte do pekáče nebo na plech. Potom dejte zapéct zapéct asi na půlhodiny při teplotě 220 stupňů.
Zatím si dejte okapat zakysanou smetanu a příp. i vyškvařit slaninu nebo klobásku. Okapanou zelí a škvařené slaninu dejte na zapečené bramborovou babu a dejte dopéct na 10-15 minut.

Podobné recepty:

Kuře na způsob kachny, Bramborák s kysaným zelím, Nadívané kuře zalité pivem, Moravská placka, Revúcke halušky s kysaným zelím